top of page
Rijtjeshuizen met voortuintjes

De Buurtreporter


Als Buurtreporter reis ik (Thijs) door allerlei buurten op zoek naar mooie verhalen en bijzondere buurtinitiatieven. Om te informeren en te inspireren. In een tijd waarin negativiteit het nieuws domineert, zorgen juist deze verhalen voor verlichting en hopelijk ook verbinding. En hopelijk inspireert het jou om ook aan de slag te gaan in jouw buurt.

Hieronder vind je de laatste zes video's. Abonneer op het Youtubekanaal om altijd op de hoogte te blijven. 

De Buurtreporter #6

Berghemnaar Ruud van der Ven wil in het najaar in de Spaander Straatsche Akkers in Berghem een Permacultuur moestuin aanleggen. Hiervoor is hij een crowdfunding gestart waarmee hij een start kan maken. 

De Buurtreporter #4

In wijkcentrum De Hille in Oss komen elke maandagmiddag een groep mensen samen om met elkaar wat spellen te spelen, koffie drinken en gewoon kletsen. Een mooie manier om onder de mensen te zijn en eenzaamheid te verkleinen.

De Buurtreporter #2

Ingrid uit Oss tekent graag Mandala's op het strand en op de stoep. Zo ook in de Osse wijk Mettegeupel. Wij werden nieuwsgierig en namen een kijkje.

De Buurtreporter #5

Op zaterdag 11 juni hielden de Osse buurttuinen een open dag. Bezoekers konden op deze manier kennismaken met de diverse buurttuinen en hun gebruikers. Buurttuin BergbOss werd die dag officieel (her)opent door de wethouder.

De Buurtreporter #3

Thijs en Tamara pakten de fiets om vanuit Oss zigzaggend de Maas over te fietsen. Via verschillende pontjes komen ze langs leuke dorpen en varen met een klein, schattig pontje uit 1934.

De Buurtreporter #1

Op het Linnenplein in Oss werd op 16 april een nieuw speeltoestel geopend. Buurtbewoners hebben zich hard gemaakt voor een nieuw speeltoestel en de gemeente stelde hiervoor een budget beschikbaar.

bottom of page